Home Nieuws ‘HELP ME THROUGH THE NIGHT’: A SILENT HIT

‘HELP ME THROUGH THE NIGHT’: A SILENT HIT

1882
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vele duizenden hoorden het nummer en vele duizenden werden geraakt: Het nummer ‘Help Me Through The Night’ van Roon Staal draagt een magisch effect met zich mee dat zich niet gemakkelijk in woorden uit laat drukken. Berusting, bezinning, hoop, begrip, steun, schoonheid, vrede, moed?

Het nummer werd door zijn oom Ede Staal geschreven en door Roon (zang) en zijn broer Roelf (muziek) in het jaar 2000 voor het eerst uitgegeven op de mini-CD ‘A Melody’ met daarop 4 nummers en in 2001 op een cd-single:

De cd-single ‘Help Me Through The Night’ uit 2001 is in beperkte oplage beschikbaar voor € 9,99, gesigneerd door Roon Staal. Klik hier om de single te bestellen.

Het nummer werd bekend na een live optreden op 23 juni 2000 tijdens ‘De Nacht Van Ede’ als onderdeel van een expositie over deze Groninger zanger en liedjesschrijver (2 augustus 1941 – 22 juli 1986). Bij de regionale omroep RTV Noord werd het uiteindelijk de hit van het seizoen 2000-2001.

Zanger Art Garfunkel van het wereldberoemde duo Simon&Garfunkel schreef Roon over de productie: ‘I applaud your extremely beautiful singing voice. I have met my match! You’re the real thing. The ease and loveliness of how you hold and deliver your vocal sounds is as fine as I have ever heard‘.

Het nummer is een stille hit. Jaar in, jaar uit bereikt het nieuwe luisteraars en op youtube is het nummer al meer dan 250.000 keer beluisterd. Van het nummer werd al eerder een clip gemaakt i.s.m. met Maura Music Zuidbroek, betrokken bij de release van het nummer in 2000:

Een live versie werd door Roon 2010 opgenomen tijdens de presentatie van zijn debuutalbum ‘The Journey’ in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef:

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

    Meld u aan voor de nieuwsbrief van Roon Staal:

    Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • MyMail WordPress Plugin free